NVI Incasso Keurmerken

Iedereen kan een incassobureau beginnen. Je hoeft dus niet aan specifieke wettelijke eisen te voldoen. Dat is geen goede zaak. Pas in 2022 wordt het wettelijk incassoregister verwacht. Maar als bedrijf of particulier wil je natuurlijk zekerheid en duidelijkheid dat jouw juridische en financiële belangen goed worden behartigd.

Onze keurmerken geven je zekerheid en duidelijkheid.

Huurrechtjuristen.nl is lid van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen en in het bezit van het Incasso Keurmerk. De bij Huurrechtjuristen.nl werkzame juristen zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs.

Let op: in april 2022 is de naam IntoCash.nl veranderd naar Huurrechtjuristen.nl. Deze naamswijziging wordt binnenkort ook doorgevoerd op de website van de NVI en de NVRA.

NVI logo - intocash

Nederlandse Vereniging van gecerticifeerde Incasso-ondernemingen

Huurrechtjuristen.nl is lid van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI). De gedragseisen vanuit deze branchevereniging bestaan onder andere uit een zorgvuldige benadering van de schuldenaar, een fatsoenlijke klachtenprocedure, vakbekwaamheidseisen voor medewerkers en uiteraard het naleven van de privacywet en de Wet Incassokosten. Op de naleving van de gedragseisen wordt toegezien door het onafhankelijke Keurmerkinstituut te Zoetermeer.

Incasso keurmerk

Incasso Keurmerk

Alle leden van de NVI zijn houders van het Incasso Keurmerk certificaat (www.incasso-keurmerk.nl). Voor opdrachtgevers betekent het Incasso Keurmerk dat men de incasso activiteiten uitbesteed aan een betrouwbare partner waaraan hoge eisen worden gesteld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Incasseren. Voor schuldenaren biedt het Keurmerk een waarborg voor een correcte benadering en een reële doorbelasting van incassokosten. Een incassobureau dat het Incasso Keurmerk voert, moet aantonen dat steeds aan de eisen wordt voldaan en dit wordt getoetst door een onafhankelijke externe audit-commissie.

NVRA-logo-Intocash

Nederlands Vereniging van Rechtskundige Adviseurs

De bij Huurrechtjuristen.nl werkzame juristen zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA). Om lid te kunnen worden van de NVRA dient men onder meer te beschikken over een afgeronde aantoonbare WO of HBO-opleiding rechten of anderszins vergelijkbaar naar mening van het bestuur (bijvoorbeeld gerechtsdeurwaarder). Meer dan 150 juristen, advocaten en gerechtsdeurwaarders zijn lid van de NVRA.

Crispijn Sneevliet - IntoCash - Staand
Crispijn - profielfoto

Crispijn Sneevliet

Incassospecialist en jurist

Wij zijn trots op onze keurmerken. Omdat ze onze opdrachtgevers zekerheid en duidelijkheid bieden. Meer weten over wat Huurrechtjuristen.nl voor je kan betekenen? Neem gerust contact op. 

Start chatgesprek
Stuur een bericht